ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 6ου και 8ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 (29-03-2018)

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών», το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2017-2018) οι φοιτητές του 6ου και 8ου εξαμήνου του Ιδρύματος έχουν τη δυνατότητα να εκπονήσουν την Πρακτική τους Εξάσκηση, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», κατά το καλοκαίρι του 2018, αποκλειστικά και μόνο σε φορείς του ιδιωτικού τομέα. Διευκρινίζεται ότι φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων (10ου, 12ου κτλ.) δεν μπορούν να επιδοτηθούν στην παρούσα φάση μέσω του εν λόγω προγράμματος.

Η επιλογή των ασκούμενων φοιτητών θα συνεχίσει να γίνεται με τα ίδια αυστηρά αντικειμενικά-ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν και τα προηγούμενα δύο ακαδημαϊκά έτη (2015-16 & 2016-17):

α) Ο αριθμός των θέσεων ανά Τμήμα Σπουδών κατανέμεται σύμφωνα τον Πίνακα που ακολουθεί:

Τμήμα Σπουδών Εξάμηνο Σπουδών Σύνολο
6ο 8ο
1: Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής 23 22 45
2: Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών 14 15 29
3: Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής 11 12 23
4: Τμήμα Βιοτεχνολογίας 13 13 26
5: Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου 13 14 27
6: Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης 15 16 31
Σύνολο θέσεων:

 

 

89 92 181

 

β) για τους φοιτητές του ίδιου Τμήματος Σπουδών που φοιτούν στο ίδιο εξάμηνο (6ο ή 8ο), προτεραιότητα θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας, οφείλοντας παράλληλα τα λιγότερα μαθήματα. Διευκρινίζεται ότι κύριο κριτήριο κατάταξης αποτελεί ο αριθμός των μαθημάτων που έχει ολοκληρώσει κάθε φοιτητής/τρια και σε περίπτωση ίδιου αριθμού ολοκληρωμένων μαθημάτων, θα ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος βαθμολογίας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση επιλογής ή στις πρώτες θέσεις των επιλαχόντων-αναπληρωματικών,, η σειρά θα καθοριστεί μετά από δημόσια κλήρωση, που θα είναι ανοικτή σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο,

γ) οι φοιτητές του 6ου και 8ου εξαμήνου θα ασκηθούν για διάστημα 2 μηνών κατά την χρονική περίοδο από αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου (θερινή περίοδος),

ε) οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται, διατηρούν Ημερολόγιο Εργασιών, το οποίο παραδίδουν μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής τους εξάσκησης, και αποζημιώνονται με 280 ευρώ μηνιαίως, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής ασφάλισής τους έναντι ατυχήματος,

στ) διευκρινίζεται ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συμμετάσχουν ασκούμενοι που είχαν επιλεγεί και επιδοτηθεί στις προηγούμενες φάσεις της συγκεκριμένης Πράξης (ΕΣΠΑ). Δυνατότητα επανεπιλογής τους θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προσφερόμενες θέσεις από φοιτητές που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στη συγκεκριμένη πράξη, πιθανόν εξαιτίας μικρότερου αριθμού αιτήσεων από φοιτητές αυτής της κατηγορίας συγκριτικά με τις προσφερόμενες θέσεις,

ζ) οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναφέρονται στις σχετικές ανακοινώσεις ( http://praktiki-espa.aua.gr/ ).

 

Β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Πρακτική άσκηση μόνο στον ιδιωτικό τομέα: Η πρακτική μέσω ΕΣΠΑ κατά το 6ο και 8ο εξάμηνο σπουδών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με την προϋπόθεση να δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα συναφή με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος που ανήκει ο/η φοιτητής/τρια.

Διάρκεια και περίοδος πρακτικής άσκησης: Οι φοιτητές του 6ου και του 8ου εξαμήνου θα ασκηθούν για διάστημα 2 μηνών, αποκλειστικά και μόνο κατά την χρονική περίοδο από αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου (θερινή περίοδος).

Υποβολή αιτήσεων: Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν την Πρακτική τους Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ, κατά το καλοκαίρι του 2018, θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά την Αίτησή τους, από 30 Μαρτίου 2018 έως και 2 9 Μαΐου 2018, μέσω του υπερσυνδέσμου: https://goo.gl/forms/74syBxiZRhVKP7MG3

Μετά την συμπλήρωση και την υποβολή της Αίτησής τους, οι αιτούντες θα λαμβάνουν ηλεκτρονική επιβεβαίωση στην κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Σε περίπτωση μη λήψης μηνύματος επιβεβαίωσης, εντός 24ωρου, οι φοιτητές θα πρέπει να απευθύνονται στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ του ΓΠΑ, εντός 3 εργάσιμων ημερών, από την στιγμή υποβολής της Αίτησής τους. Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ θα καλεί σταδιακά τους ενδιαφερόμενους φοιτητές προκειμένου να υπογράψουν και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής τους Αίτησης. Τα ονόματα των φοιτητών που θα επιλεγούν για να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους μέσω ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν την Τρίτη 8 Μαΐου 2018. Η υποβολή τυχόν ενστάσεων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από 9 Μαΐου έως και 11 Μαΐου 2018, ενώ τα τελικά αποτελέσματα (οριστική κατάταξη) θα ανακοινωθούν την Τρίτη 15 Μαΐου 2018. Οι προαναφερόμενες κρίσιμες ημερομηνίες μεταφέρονται κατά μια εβδομάδα μπροστά, λόγω της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων (από 2 στις 9 Μαΐου 2018).

Σημειώνεται ότι άτομα που είχαν επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για την πρακτική τους άσκηση σε προηγούμενο εξάμηνο σπουδών τους (6ο) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Ωστόσο, δυνατότητα επανεπιλογής τους θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προσφερόμενες θέσεις από φοιτητές που δεν έχουν επιδοτηθεί προηγούμενα για τον ίδιο σκοπό.

Προσοχή, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ είναι ανεξάρτητη και δεν συσχετίζεται με τις αντίστοιχες διαδικασίες που ακολουθούνται από τις Γραμματείες των Τμημάτων για την εκτός ΕΣΠΑ Πρακτική Άσκηση.

Ώρες λειτουργίας Γραφείου Πρακτικής Άσκησης: Κατά την διάρκεια υποβολής των ηλεκτρονικών Αιτήσεων (30 Μαρτίου 2018 έως και 2 9 Μαΐου 2018), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ του ΓΠΑ, που βρίσκεται στο Υπόγειο του Κεντρικού Κτιρίου, καθημερινά, εκτός Τετάρτης, από 11.00 έως και 16.00.

Ακολουθεί το οργανωτικό σχήμα της ομάδας του έργου: «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Ονοματεπώνυμο Ρόλος / Αρμοδιότητα
Παπαδάκης Ιωάννης, Επικ. Καθηγητής

 

(e-mail: papadakis@aua.gr )

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Φυτικής Παραγωγής.
Χαρισμιάδου Μαρία, Αναπλ. Καθηγήτρια

 

(e-mail: ahus7ham@aua.gr)

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών.
Καρανικόλας Παύλος, Επικ. Καθηγητής

 

(e-mail: pkaranik@aua.gr)

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Κοσμίδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής

 

(e-mail: ncosmidis@aua.gr)

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Βιοτεχνολογίας.
Μασούρας Θεοφύλακτος, Αναπλ. Καθηγητής

 

(e-mail: theomas@aua.gr)

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.
Κάργας Γεώργιος, Αναπλ. Καθηγητής

 

(e-mail: kargas@aua.gr )

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.
Ατσαλίνου Κατερίνα, Εξωτερικός συνεργάτης

 

(e-mail: praktiki-espa@aua.gr)

Προσωπικό Διοικητικής Υποστήριξης Γραφείου Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ.

 

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ του ΓΠΑ βρίσκεται στο Υπόγειο του Κεντρικού Κτιρίου (Κτιρίου Διοίκησης), δίπλα από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 529 48 25

E-mail: praktiki-espa@aua.gr

Ιστοσελίδα:  http://praktiki-espa.aua.gr

Facebook: https://www.facebook.com/PraktikiEspaAua

 

 

Ιδρυματικός Υπεύθυνος για την Πρακτική Εξάσκηση μέσω ΕΣΠΑ είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ κος Παπαδάκης Ιωάννης ( papadakis@aua.gr ).